Achtergrond van Borneo


Plant BorneoWanneer je je diep in het hart in de jungle van Borneo bevindt, zal het voelen alsof je terug in de tijd bent gekeerd naar een wereld waar planten en dieren nog ongestoord konden leven zonder gestoord te worden door de mensheid. Borneo is een reusachtig eiland gelegen op de evenaar. Dit verklaart waarom het eiland leeft! Borneo kent 1000 soorten orchideeën en drie meter hoge bloemen die stinken naar rottend vlees. In de bomen zie je vrolijke orang-oetans, door de grotten glijden slangen, in de moerassen wachten krokodillen en de koraalriffen barsten van de tropische vissen. De mensen op Borneo zijn ook nog eens net zo divers als de dieren en planten. De rijke culturele en natuurlijke mix maken Borneo een prachtige vakantiebestemming. Helaas bleek de rijkdom van de omgeving onweerstaanbaar voor een moderne industriële samenleving. Het tropische regenwoud is al enigszins beschadigd door de moderniteit. Wil je meer weten over de achtergronden van Borneo? Klik dan hieronder op één van de links die informatie geven over de cultuur, de economie, het eten, de evenementen, de flora & fauna, de geschiedenis, de inwoners, het klimaat of de staat.

Cultuur van Borneo
Borneo kent een enorme diversiteit aan inwoners: van inwoners die in het hartje van de tropische regenwouden leven tot Westerse gepensioneerden die gelokt werden door speciale visa. Lees meer over de inwoners en de cultuur van Borneo!

Eten van Borneo
Op Borneo zijn er ruimschoots verse ingrediënten aanwezig waar de verschillende bewoners heerlijke gerechten van maken. Ben je benieuwd wat voor eten je kunt verwachten tijdens je verblijf op Borneo? Lees meer over het eten op Borneo!

Evenementen in Borneo
Een festival van de inheemse bevolking, de Daya, op Borneo is hét moment om als toerist traditionele rituelen, dansen en zang te aanschouwen. Ben jij benieuwd wat er op Borneo te doen is wanneer jij er bent? Lees meer over de evenementen op Borneo en bekijk de agenda!

Flora & Fauna van Borneo
Misschien verwacht je dat de flora en fauna op een eiland redelijk simpel zal zijn. Niets is minder waar. Borneo is één van de meest geologische complexe en biologisch diverse plaatsen van de wereld. Lees meer over de flora & fauna op Borneo.

Geschiedenis van Borneo
Van wie is Borneo eigenlijk? Deze vraag staat al 1500 jaar centraal: interne tegenstanders, buureilanden en de Europeanen eisten allemaal een aandeel. Nu in de 20e eeuw kan er nog steeds geen eenduidig antwoord gegeven worden op de vraag tot wie Borneo behoort. Het eiland is verdeeld en dit leidt tot nieuwe conflicten. Lees meer over de geschiedenis van Borneo!

Inwoners in Borneo
Borneo kent een grote diversiteit aan inwoners. Er wonen meer dan 200 bevolkingsgroepen, de inwoners spreken verschillende talen en hebben verschillende religies. Lees meer over de inwoners van Borneo en ontdek de unieke multiculturaliteit van dit eiland.

Klimaat van Borneo
Borneo is een warm en vochtig land. Wil je weten wanneer je het beste naar Borneo kunt gaan als je liever niet in de regen terecht komt? Lees meer over het klimaat op Borneo.

Staat van Borneo
Borneo, dat uit drie landen bestaat heeft voor ieder land een aparte staat. Wil je weten hoe de staten van Maleisië, Indonesië en Brunei in elkaar zitten? Lees dan meer over de staat van Borneo.