De hotels

in de Azoren

Informatie over Borneo

Borneo: één eiland, drie landen. Sabah en Sarawak ligt in Maleisië, Kalimantan is onderdeel van Indonesië en tot slot is ook nog een deel van Brunei. Gemeenschappelijk aan deze landen zijn hun tropische regenwouden. Borneo is een fantastische bestemming voor reizigers: duiken, uitdagende wandelingen, boottochten over slapende rivieren, orang-oetangs, markten en een berg die bepalend is voor de regio: Mount Kinabalu. Borneo lijkt ontzettend wild, maar is tegelijkertijd een ongelofelijk makkelijk bereisbaar en toegankelijk eiland. Aan de kustplaatsen vind je goede infrastructuur, excellente vervoersmogelijkheden en goed verzorgde en voldoende accommodatiemogelijkheden. Kalimantan is minder ontwikkeld en uitdagender voor de toerist. We hebben weetjes, feiten en informatie over de verschillende bestemmingen op Borneo voor je verzameld op deze website.
Handige weetjes

Grootte 744.108 km2
Ligging Zuidoost Azië
Taal Bahasa Malaysia (officiële taal van Maleisisch Borneo en Brunei) Bahasa Indonesia (officiële taal van Kalimantan)
Geld Maleisische ringgit (RM), Brunei dollars (B$) en de Indonesische rupiah (Rp) €1 = 2.28 RM = 2.10 B$ = 13.809 Rp
Vliegtijd 12 uur
Tijdsverschil UTC +7: 6 uur vóór op de Nederlandse tijd (Sabah, Sarawak, Brunei en oost en zuid Kalimantan) UTC +8: 7 uur vóór op de Nederlandse tijd (west en centraal Kalimantan)

Klimaat

Het klimaat op Borneo is het gehele jaar door erg warm en vochtig. Veel toeristen hebben minstens twee weken nodig om te kunnen wennen aan dit warme klimaat. Later in de middag vallen vaak regenbuien. Er zijn weinig tot geen seizoensveranderingen zichtbaar. Wel valt er tussen oktober en februari significant meer regen dan in de andere maanden.