Het weer

in de Azoren

Tropische paradijs

Het weer op Borneo heeft een tropisch klimaat. Borneo is gelegen op de evenaar, wat maakt dat het weer in Borneo geen seizoenen kent. De gemiddelde temperaturen is tussen de 30 ºC en 35 ºC. Op en rond de Mount Kinabalu kan de temperatuur zakken tot 15 Cº à 20 Cº. Elke dag van de vakantie in Borneo ben je verzekerd van zonneschijn, maar daarbij heb je ook elke dag kans op regen. Het weer wordt erg beïnvloed door de hoge luchtvochtigheid, van wel 70%. Het kan erg onvoorspelbaar zijn, met name in de maanden december tot en met februari. Het voordeel van dit tropische klimaat in Borneo is de heerlijke en vooral verkoelende bries, die er voor zorgt dat het weer aangenaam is. Het weer in de verschillende gebieden kan verschillen, dus belangrijk is voordat je op vakantie gaat altijd het lokale weer te bekijken.

Neerslag

Het hele jaar door heb je kans op regenval in Borneo. Het moesson seizoen loopt van de maanden oktober tot en met februari, in deze periode kan het weer onvoorspelbaar zijn. Buiten deze periode kun je ook elke dag regen verwachten, maar de zon schijnt naast de buien volop! Een belemmering voor je vakantie hoeft dit weer dus absoluut niet te zijn.
Beste reisperiode

Het hele jaar door kun je genieten van het heerlijke weer in Borneo! In de maanden maart tot en met november schijnt de zon het meeste, dit is dan ook de beste periode om Borneo te bezoeken.

In de maanden maart tot en met november schijnt de zon het meeste, dit is dan ook de beste periode om Borneo te bezoeken.