De hotels

in de Azoren

Feitentabel

Benieuwd naar de feiten over Borneo? Wil je weten hoeveel mensen er eigenlijk op dit eiland wonen, hoe groot het eiland eigenlijk is of met welke munteenheid je moet betalen op Borneo? Zie hier meer feitjes over Borneo.
Bezienswaardigheden

In het noordwesten van Borneo vind je enkele van de beste bezienswaardigheden: relax op de paradijselijke palmboomeilanden van het Tunku Abdul Rahman Nationale Park, bewonder of beklim Mount Kinabalu, ontdek de grotten in het Gunung Mulu Nationale Park en bezoek de amazone van Borneo: Batang Rejang. Al deze bezienswaardigheden zijn makkelijk bereikbaar vanaf de stad Kota Kinabalu. Lees hier meer over de bezienswaardigheden op Borneo.

Horeca

In Borneo kom je gegarandeerd in aanraking met de nationale maaltijden van dit eiland met lokale specialiteiten. Zowel het Indonesisch als Maleisisch eten wordt groots beïnvloed door de handelaren en de immigranten uit die regio. Wil je meer lezen over de horeca op Borneo? Hier lees je meer over de verschillende keukens, specialiteiten en invloeden op Borneo.

Achtergrond

De afgelopen 1500 jaren is volop gediscussieerd over de vraag van wie Borneo eigenlijk is. Nog steeds is het lastig een eenduidig antwoord te geven op de vraag. In de 20e eeuw is Borneo namelijk verdeeld over drie landen. Lees meer hierover op de pagina cultuur en historie.

Klimaat

Borneo is een erg warm en vochtig land. Er zijn weinig seizoensverschillen en het regent er ’s middags regelmatig. Wil je meer weten over het klimaat van Borneo? Klik hier voor meer informatie over de temperaturen, neerslag en seizoenen in Borneo.
Praktisch

Wil je weten wanneer je Borneo het beste kunt bezoeken? Wil je meer weten over de economie van Borneo, de gezondheidszorg of de verschillende talen? Of ben je benieuwd hoe het openbaar vervoer is geregeld op Borneo? Klik hier voor praktische informatie over Borneo.